Vitamin D er viktig for utvikling av barns benbygning

Vitamin D er nødvendig for at barns benbygning skal vokse og utvikles normalt. Barn er i stadig vekst, og mens voksne kun fornyer sitt skjelett ca hvert 7 år, går denne prosessen mye raskere hos barn.

For at barnets skjelett skal utvikles må det foregå en mineraliseringsprosess der kalsium og fosfor bygges inn i skjelettet. Barnet får tilførsel av kalsium hovedsakelig fra melk og andre meieriprodukter samt enkelte grønne grønnsaker slik som brokkoli og grønnkål. Men for at kroppen skal kunne ta opp dette kalsiumet fra maten og anvende det til utvikling av skjelettet må barnet ha et tilstrekkelig inntak av vitamin D.

Vitamin D

Vitamin D er ett av vitaminene kroppen kan lage selv. Når sollys skinner på huden lages det vitamin D i huden, men denne produksjonen er ikke tilstrekkelig for å opprettholde nødvendig nivå av vitamin D i kroppen. Dette gjelder spesielt i vinterhalvåret når det er sparsomt med sol. Det er derfor viktig at barnet får tilført nok vitamin D fra maten. Fet fisk som laks, ørret, makrell og sild er en god kilde til vitamin D.

Helsedirektoratet anbefaler at man spiser fisk til middag to til tre ganger i uken, og gjerne at man i tillegg bruker fisk som pålegg. 

Kostholdsundersøkelser viser at hverken barn, ungdommer eller voksne i Norge spiser så mye fisk som myndighetene anbefaler. I alle disse alderskategoriene er det også påvist grupper som har utilstrekkelig mengde vitamin D i kroppen. Myndighetene i Norge anbefaler at alle barn bør få tilskudd av vitamin D spesielt i vinterhalvåret når det er lite sollys og vi ikke produserer nok vitamin D i huden. (Kilde: Matportalen)

Les også: Vi spiser mindre fisk og for lite vitamin D

HappyMe Chewable Calamari Omega-3 inneholder omega-3-fettsyrene DHA og EPA, vitamin D og vitamin E. Produktet er det eneste omega-3 tilskuddet på markedet som inneholder både calamari olje og vitamin E. Kun én gelépute er nok, og den dekker behovet for en full daglig dose av den essensielle fettsyren DHA, som har dokumentert effekt på hjerne- syn- og hjertefunksjonen.

Bestill HappyMe i dag!

HappyMe Chewable Calamari Omega-3 inneholder omega-3-fettsyrene DHA og EPA, vitamin D og E. Én pute dekker behovet av den essensielle fettsyren DHA, som har dokumentert effekt på hjerne*-, syn*- og hjertefunksjonen*. Bestill i dag fra kun 199, - (u/porto).

*Dokumentert effekt ved 250 mg DHA per døgn. 
**Dokumentert effekt ved 250mg DHA og EPA per døgn.