Vi spiser mindre fisk og for lite vitamin D

Vi spiser stadig sunnere, men får fortsatt i oss altfor mye salt og for lite fisk, viser Helsedirektoratets ferske rapport om utviklingen i det norske kostholdet.

Helsedirektoratet anbefaler at man spiser fisk til middag to til tre ganger i uken, og gjerne at man i tillegg bruker fisk som pålegg. 

Vi spiser stadig sunnere, men får fortsatt i oss altfor mye salt og for lite fisk, viser Helsedirektoratets ferske rapport om utviklingen i det norske kostholdet. Rapporten viser at vi fortsatt spiser for lite grønnsaker, frukt, bær, grove kornvarer og fisk. Vi får også i oss for mye mettet fett og for lite kostfiber, samt enkelte vitaminer og mineraler.

Vi spiser mindre fisk enn før

Helsedirektoratet er bekymret for økningen i kjøttforbruket og nedgangen i fiskeforbruket. Vi spiser 7% mindre fisk nå enn hva vi gjorde for ti år siden, dette er en nedgang i årlig inntak fra ca. 50 til ca. 46 kilo per person. Helsedirektoratet anbefaler at man spiser fisk til middag to til tre ganger i uken, og gjerne at man i tillegg bruker fisk som pålegg. Kostrådet tilsvarer totalt 300–450 gram fisk i uken, og minst 200 gram bør være fet fisk.

Vinter og vitamin D

Inntaket av vitamin D er altfor lavt i mange aldersgrupper og mange av oss har lave nivåer av vitamin D spesielt i vinterhalvåret. Vitamin D er viktig for å opprettholde normal benbygning og utvikling av skjelettet hos barn. Vitamin D bidrar også til immunsystemets normale funksjon.
Fet fisk som laks, ørret, makrell og sild er en god kilde til vitamin D. Kostholdsundersøkelser viser at hverken barn, ungdommer eller voksne i Norge spiser så mye fisk som myndighetene anbefaler. Derfor er det en god ide å følge myndighetenes råd og gi barnet tilskudd av vitamin D.

Les også: Vitamin D er viktig for utvikling av barns benbygning

Les også: Vitamin D er en nøkkel til kroppens immunforsvar

HappyMe Chewable Calamari Omega-3 er en unik kombinasjon av aktive ingredienser som omega-3-fettsyrene DHA og EPA, vitamin D og vitamin E. Produktet er det eneste omega-3 tilskuddet på markedet som inneholder både calamari olje og vitamin E. Kun én gelépute er nok, og den dekker behovet for en full daglig dose av den essensielle fettsyren DHA, som har dokumentert effekt på hjerne- syn- og hjertefunksjonen.

Info

HappyMe har en unik kombinasjon av aktive ingredienser som omega-3-fettsyrene DHA og EPA, vitamin D og vitamin E. Kun én gelépute er nok, og den dekker behovet for en full daglig dose av den essensielle fettsyren DHA, som har dokumentert effekt på hjerne- syn- og hjertefunksjonen.