Spiser ikke barnet ditt nok?

Barn er avhengige av en jevn tilførsel av energi og næringsstoffer for å vokse og utvikle seg, men mange foreldre føler på usikkerheten om barnet får i seg nok variert og sunn mat.

Barn vokser og utvikler seg raskt, og derfor er det viktig at de får i seg riktige næringsstoffer som er nødvendig for at kroppen skal kunne vokse og utvikle seg normalt. Blant annet skjer dette:

  • Hjernens vekt kan øke med 5 - 10% i løpet av bare ett par år. 
  • Skarpsynet utvikler seg helt frem til 6 - 7 års alderen. 
  • Skjelettet hos barn må stadig fornyes siden de vokser i snitt 5 - 6 cm i året.

Barn har et større behov for næringsstoffer i forhold til egen vekt enn oss voksne. Fordi den totale mengden mat de spiser er relativt liten, er det liten plass i den lille magen til mat og drikke som ikke gir dem den næringen de trenger. I følge en undersøkelse gjort av Ungkost spiser norske barn mer sukker og søtsaker enn fisk i løpet av en uke. Fokus på flere mindre porsjoner med frukt, grønt og fisk, samt sunne kornprodukter til fordel for søtsaker og godterier er derfor å anbefale. 

Dette spiser norske fjerdeklassinger hver dag, ifølge Ungkost-undersøkelsen:

  • 196 gram frukt, bær og grønnsaker. 
  • 24 gram fisk, 89 gram rødt kjøtt og 13 gram hvitt kjøtt. 
  • 28 gram sukker og søtsaker. 
  • 1,5 desiliter saft eller brus. 
  • 2,8 desiliter melk og to skiver ost. 

Kilde: Ungkost 3, professor Lene Frost Andersen

Når barna er ca 1 år, går de gradvis over fra barnemat til å spise det samme som resten av familien. Men med den evige tidsklemma og kresne barn føler mange foreldre på en dårlig samvittighet for at barna får usunn mat alt for ofte. Helsedirektoratet anbefaler følgende for et sunt kosthold for barn; 

Tre brød- eller kornmåltider per dag, ett middagsmåltid, og et par mellommåltider, for eksempel bestående av frukt og grønnsaker pluss omega-3 med vitamin D vil gi barn det de trenger av næringsstoffer og samtidig bidra til å forebygge overvekt. 

Friske og sunne barn regulerer matinntaket sitt i perioder etter hva de trenger, og det kan derfor være vanskelig å sette opp en standard for hvor mye barn skal spise til hvert måltid. Den beste måten å følge med på, er å se om barnet øker normalt i vekt og om de har god helsetilstand. Fokuset til foreldrene bør være hva som er sunt for barnet å spise, og at man skal ha en frisk og sterk kropp. 

I tillegg kan det være lurt å supplere med én HappyMe per dag for barn mellom 3 - 12 år. Da er du sikker på at barnet får i seg nok omega-3 samt vitamin D. HappyMe Chewable Calamari Omega-3 inneholder en kombinasjon av aktive ingredienser som omega-3 fettsyrene DHA og EPA, vitamin D og E. En gelépute inneholder den essensielle fettsyren DHA som har dokumentert effekt på hjerne*- syn*- og hjertefunksjoner**. 

Bestill HappyMe i dag!

HappyMe Chewable Calamari Omega-3 er ett barnslig godt omega-3 tilskudd! Så sikre er vi på den gode smaken at vi har en smaksgaranti! Bestill i dag fra kun 199, - (u/porto), og dersom barna ikke liker smaken - får du pengene igjen!*

*Garantien gjelder den første forsendelsen, og vi returnerer ditt utlegg kr 199,- (én eske) / kr 358,- (to esker). Har du ikke betalt fakturaen ennå, slettes orderen. Esken må sendes i retur med tilbakemelding. 

Visste du at...

HappyMe inneholder en kombinasjon av aktive ingredienser som DHA og vitamin D, som har dokumentert effekt på flere viktige funksjoner i kroppen? 

Benbygning: Inneholder vitamin D som er nødvendig for at barns benbygning skal vokse og utvikles normalt. 

Hjerne: DHA-fettsyrene bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon (dokumentert effekt ved 250 mg DHA per døgn). 

Immunsystem: Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon. 

Syn: DHA-fettsyrene bidrar til å opprettholde synets normale funksjon. 

Hjertet: DHA- og EPA-fettsyrene bidrar til å opprettholde hjertets normale funksjon (dokumentert effekt ved 250 mg EPA og DHA per døgn).