Slik påvirkes hjernens utvikling av omega-3

Omega-3-fettsyren DHA er en viktig byggekloss i hjernen. Den unike strukturen til DHA holder overflaten til hjernecellene smidig og fleksibel og tillater dermed en god signaloverføring.

Etter fødsel vokser barnets hjerne veldig raskt de to første årene, men utviklingen fortsetter også videre gjennom barne- og ungdomsårene. Maten barnet spiser påvirker prosessen og spesielt DHA har vist seg å spille en rolle i normal hjerneutvikling.

Når vi spiser sjømat eller kosttilskudd som inneholder DHA øker mengden av fettsyren i blodet og den kan tas opp videre i hjernen. 

Under svangerskapet samles DHA opp i områder av barnets hjerne som er viktig for hukommelse, oppmerksomhet, planlegging, problemløsning samt sosial oppførsel. Spesielt i siste del av svangerskapet når hjernen har en rask vekst er behovet for DHA stort. Deretter fortsetter DHA-innholdet å stige gjennom barne- og ungdomsårene.

I en ferdig utviklet hjerne er DHA den omega-3-fettsyren man finner mest av i den grå hjernemassen. Hele 90 % av omega-3-fettsyrene i hjernen består av DHA. Det er dokumentert at et inntak på 250 mg DHA daglig bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon.

Bestill HappyMe i dag!

HappyMe Chewable Calamari Omega-3 inneholder omega-3-fettsyrene DHA og EPA, vitamin D og E. Én pute dekker behovet av den essensielle fettsyren DHA, som har dokumentert effekt på hjerne*-, syn*- og hjertefunksjonen*. Bestill i dag fra kun 199, - (u/porto).

*Dokumentert effekt ved 250 mg DHA per døgn. 
**Dokumentert effekt ved 250mg DHA og EPA per døgn.