Kvalitet og miljø

- Viktig for deg, viktig for oss! Miljø, miljøgifter og bærekraft opptar mange i disse tider. Det opptar også oss, og derfor er vi veldig stolt av å kunne fortelle historien om råvaren i omega-3 oljen i HappyMe, nemlig blekkspruten (calamari).

Bærekraftig

Calamarien fiskes for matproduksjon i Asia. Ca 75% blir brukt til mat, og tidligere kastet man restene. Nå bruker vi disse restene, eller "trimmings" som vi kaller det, som hovedingrediensen i HappyMe; calamariolje. 

Kvalitet og fokus på miljøgifter

Calamarioljen sendes med båt til Ålesund (Pharma Marine), hvor den vaskes for eventuell forurensning, sentrifugeres og kvalitetssikres etter strenge krav. Kontroll lab'en i R&D avdelingen har det siste innen teknologi på området, hvor det å rense bort miljøgifter er en av de viktigste prosessene. Slik får vi vår gode, rene omega-3 olje med høy kvalitet!

Produksjonen hos Pharma Marine

Pharma Marine fabrikken er bygt som en eco-vennlig fabrikk, som bl.a. benytter sjøvann utenfor til nedkjøling, og rester av steam i produksjonen til å varme opp bygget. Slik reduserer de bruken av energi. 

Friend of the Sea sertifisert

friend of the sea logoFor å sikre bærekraftig produksjon, har man både fokus på å ungå bi-fangst og å unngå overfiske, slik at calamarinen finnes også for de neste generasjoner. På denne måten er CalaMarine (vår calamariolje) sertifisert av Friend of the Sea, en non-profit organisasjon som har fokus på å bevare habitatene i havet. Det sikrer opprinnelsen av produktet og at det er produksert i bærekraftige fiskerier. 

Miljøvennlig fiske

Calamarinen fiskes med line og lys. Da "biter" kun calamarien på, og vi slipper bifangst. Det finnes mange fangstmetoder, og vi ønsker å unngå at en trål skal ødelegge havbunnen eller fiske andre typer fisk i samme not. Derfor er fangstmetoden miljøvennlig. 

Ikke utryddningstruet

Calamarien lever i snitt kun 1 år, og både vokser og formerer seg raskt. Denne korte levetiden gjør at oppkonsentrering av miljøgifter blir mindre, og den er langt mer motstandsdyktig mot overfiske enn en rekke andre fiskesorter. 

Vi håper du også synes disse faktorene spiller en rolle når du skal velge et omega-3 produkt til ditt barn. 

Bestill HappyMe i dag!

HappyMe Chewable Calamari Omega-3 inneholder omega-3-fettsyrene DHA og EPA, vitamin D og E. Én pute dekker behovet av den essensielle fettsyren DHA, som har dokumentert effekt på hjerne*-, syn*- og hjertefunksjonen*. Bestill i dag fra kun 199, - (u/porto).

*Dokumentert effekt ved 250 mg DHA per døgn. 
**Dokumentert effekt ved 250mg DHA og EPA per døgn.