Hvorfor er omega-3 viktig for barnets syn?

Omega-3 fettsyren DHA er en viktig byggestein i netthinnen i øyet. Netthinnen mottar bilder vi ser og sender signaler videre til hjernen. Funksjonen til netthinnen vil dermed avgjøre hvor skarpt vi kan se omgivelsene.

Omega-3 og syn

Mors inntak av DHA bidrar til normal utvikling av øynene hos fostre og diende spedbarn*.

Ammende kvinner anbefales å få i seg nok av de lange omega-3-fettsyrene ved å spise fisk eller ta ekstra tilskudd av omega-3-fettsyrer. Det er godt dokumentert at et inntak av 100 mg DHA daglig bidrar til normal synsutvikling hos barn som er inntil 12 måneder gamle.

Netthinnen fortsetter å utvikle seg i de første leveårene, men også senere i livet er inntaket av DHA viktig for å bevare en normal synsfunksjon. I det ferdig utviklede øyet utgjør DHA over 20 % av fettsyrene i netthinnen. Et inntak på 250 mg DHA daglig bidrar til å opprettholde normalt syn.

HappyMe Chewable Calamari Omega-3 er utviklet for å bidra til barnets normale utvikling og inneholder omega-3-fettsyrene DHA og EPA, vitamin D og vitamin E. Produktet er basert på en unik og bærekraftig omega-3 kilde fra calamari, som er spesielt rik på den viktige omega-3 fettsyren DHA.

Les også: Slik påvirkes hjernens utvikling av omega-3

Les også: Visste du dette om omega-3

Bestill HappyMe i dag!

HappyMe Chewable Calamari Omega-3 inneholder omega-3-fettsyrene DHA og EPA, vitamin D og E. Én pute dekker behovet av den essensielle fettsyren DHA, som har dokumentert effekt på hjerne*-, syn*- og hjertefunksjonen*. Bestill i dag fra kun 199, - (u/porto).

*Dokumentert effekt ved 250 mg DHA per døgn. 
**Dokumentert effekt ved 250mg DHA og EPA per døgn. 

*Nyttevirkningen oppnås med et daglig inntak av DHA på 200 mg i tillegg til det anbefalte daglige inntaket av omega-3-fettsyrer for voksne, dvs. 250 mg DHA og EPA