Derfor er omega-3 viktig for barn i utvikling

Barn vokser og utvikler seg raskt, derfor er det viktig at de får i seg riktige næringsstoffer som er nødvendig for at kroppen skal kunne vokse og utvikle seg normalt.

Barnas små kropper er i full fart med å utvikle seg i barne- og ungdomsårene. Blant annet skjer dette:

  • Hjernens vekt kan øke med 5-10% i løpet av bare et par år.
  • Skarpsynet utvikler seg helt frem til 6-7 årsalderen.
  • Skjelettet hos barn må stadig fornyes siden de vokser i snitt 5-6 cm i året.
  • I løpet av tenårene dobles vekten av skjelettet.

Hvorfor er omega-3 fettsyren DHA så viktig?

Omega-3-fettsyren DHA er en fettsyre som kroppen i liten grad klarer å danne selv, men både nervevev, hjernen og øyet inneholder mye DHA naturlig. Derfor er vi avhengige av å få tilført denne fettsyren gjennom matvarer, spesielt fet fisk.

Du som er gravid eller ammer må også sørge for å spise nok fisk eller ta tilskudd av omega-3. For allerede mens barnet er i mors mage er det avhengig av tilførsel av DHA, som bidrar til normal utvikling av hjernen og synet hos babyen*.

Les også: Det du trenger å vite om omega-3

Så mye fisk bør barna spise?

I en hektisk hverdag er det ikke alltid like enkelt å sørge for at barna får i seg nok omega-3 gjennom maten de spiser. Kostrådet fra Helsedirektoratet sier «Spis fisk til middag to til tre ganger i uken. Bruk også gjerne fisk som pålegg». Dette kan være fet fisk til middag minst én dag i uken, som for eksempel laks, makrell eller ørret. Og man kan variere med magrere typer som for eksempel torsk, sei og breiflabb.

Dette kostrådet gjelder både for barn og voksne. Men siden det er i barne- og ungdomsårene at behovet er størst siden  kroppen er i utvikling, må vi som foreldre være ekstra flinke til å passe på at barna våre får den best mulige utviklingen.

Les også: Vi spiser mindre fisk og for lite vitamin D

Spiser barnet ditt nok fisk?

Det er vi som foreldrene som har oversikten over hvor mye fisk barna spiser. Hvis du tenker at barna spiser for lite fisk, kan det være smart å prøve et omega-3-tilskudd, som samtidig inneholder vitamin-D. Vitamin D er spesielt viktig for oss her oppe i nord å få i oss om vinteren når solen ikke hjelper huden å danne vitamin D naturlig i kroppen.

Les også: Vitamin D er en nøkkel til kroppens immunforsvar og Vitamin D er viktig for utvikling av barns benbygning

HappyMe Chewable Calamari Omega-3 er utviklet for å bidra til barnets normale utvikling. I motsetning til andre omega-3-tilskudd på markedet er råvaren calamari og ikke fisk. Calamari er spesielt rik på DHA-fettsyren og det gjør at hver gelépute inneholder mer omega-3 slik at barnet bare trenger én gelépute om dagen. Bestill i dag. 

Bestill HappyMe i dag!

HappyMe Chewable Calamari Omega-3 er ett barnslig godt omega-3 tilskudd! Så sikre er vi på den gode smaken at vi har en smaksgaranti! Bestill i dag fra kun 199, - (u/porto), og dersom barna ikke liker smaken - får du pengene igjen!*

*Garantien gjelder den første forsendelsen, og vi returnerer ditt utlegg kr 199,- (én eske) / kr 358,- (to esker). Har du ikke betalt fakturaen ennå, slettes orderen. Esken må sendes i retur med tilbakemelding. 

*Nyttevirkningen oppnås med et daglig inntak av DHA på 200 mg i tillegg til det anbefalte daglige inntaket av omega-3 fettsyrer for voksne, dvs. 250 mg DHA og EPA.