Skolestart - hvorfor skal jeg gi barnet mitt omega-3?

Barn vokser og utvikler seg raskt, derfor er det viktig at de får i seg riktige næringsstoffer som er nødvendig for at kroppen skal kunne vokse og utvikle seg normalt.

Barnas små kropper er i full fart med å utvikle seg i barne- og ungdomsårene. Blant annet skjer dette:

  • Hjernens vekt kan øke med 5 - 10% i løpet av bare et par år. 
  • Skarpsynet utvikler seg helt frem til 6 - 7 årsalderen. 
  • Skjelettet hos barn må stadig fornyes siden de vokser i snitt 5 - 6 cm i året. I løpet av tenårene dobles vekten av skjelettet. 

Barn vokser og utvikler seg raskt, derfor er det viktig at de får i seg riktige næringsstoffer som er nødvendig for at kroppen skal kunne vokse og utvikle seg normalt. 

Hvorfor er omega-3 fettsyren DHA så viktig?

Både nervevev, hjernen og øyet inneholder mye DHA naturlig. Omega-3-fettsyren DHA er derimot en fettsyre som kroppen i liten grad klarer og danne selv. Derfor er vi avhengige av å få tilført denne fettsyren gjennom matvarer, spesielt fet fisk. 

Hjernen

Riktig ernæring er viktig både når barna skal konsentrere seg om skolearbeidet og huske det de lærer.

De første to årene vokser barnets hjerne veldig raskt, men utviklingen fortsetter også videre gjennom barne- og ungdomsårene. Maten barnet spiser påvirker prosessen og spesielt DHA har vist seg å spille en rolle i normal hjerneutvikling. Når vi spiser sjømat eller kosttilskudd som inneholder DHA øker mengden av fettsyren i blodet og den kan tas opp videre i hjernen.

Hele 90% av omega-3-fettsyrene i hjernen består av DHA.

DHA er derfor viktig for hukommelse, oppmerksomhet, planlegging, problemløsning samt sosial oppførsel. Det er dokumentert at et inntak på 250 mg DHA daglig bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon. Omega-3 er derfor en viktig byggekloss for hjernen. 

Synet

Omega-3 fettsyren DHA er en viktig byggestein i netthinnen i øyet. Netthinnen mottar bilder vi ser og sender signaler videre til hjernen. Funksjonen til netthinnen vil dermed avgjøre hvor skarpt vi kan se omgivelsene. 

Netthinnen utvikler seg mye de første leveårene, men også senere i livet er inntaket av DHA viktig for å bevare en normal synsfunksjon. I det ferdig utviklede øyet utgjør DHA over 20% av fettsyrene i netthinnen. Et inntak på 250 mg DHA daglig bidrar til å opprettholde normalt syn. 

Benbygningen og immunforsvar

Vitamin D er nødvendig for at barns benbygning skal vokse og utvikles normalt. Barn er i stadig vekst, og mens voksne kun fornyer sitt skjelett ca hvert 7 år, går denne prosessen mye raskere enn hos barn. 

Vitamin D er ett av vitaminene kroppen kan lage selv.

Når sollys skinner på huden lages det vitamin D i huden, men denne produksjonen er ikke tilstrekkelig for å opprettholde nødvendig nivå av vitamin D i kroppen.

Myndighetene i Norge anbefaler at alle barn bør få tilskudd av vitamin D spesielt i vinterhalvåret når det er lite sollys og vi ikke produserer nok vitamin D i huden. (Kilde: Matportalen). Det er derfor viktig at barnet får tilført nok vitamin D fra maten. Fet fisk som laks, ørret, makrell og sild er en god kilde til vitamin D. 

HappyMe Chewable Calamari Omega-3 inneholder omega-3-fettsyrene DHA og EPA, vitamin D og vitamin E. Produktet er det eneste omega-3 tilskuddet på markedet som innehodler både omega-3 fra calamari og antioksidanten vitamin E. 

Når vi vet at barn i skolealder også har lett for å bl a bli forkjølet, er det greit å vite at inntak av vitamin D også bidrar til immunsystemets normale funksjon. 

HappyMe Chewable Calamari Omega-3 er utviklet for å bidra til barnets normale utvikling og inneholder omega-3-fettsyrene DHA og EPA, vitamin D og vitamin E. Produktet er basert på en unik og bærekraftig omega-3 kilde fra calamari, som er spesielt rik på den viktige omega-3 fettsyren DHA.